De dagwaarde van je auto berekenen is erg belangrijk:
Bij ongevallen
Bij het afsluiten van een verzekering
Bij het inruilen van je auto
Bij het verzekeren van je oldtimer
Dagwaarde auto berekenenDagwaarde berekenen


U wilt zelf de dagwaarde van uw auto berekenen? Zonder tussenkomst van een verzekeringsmaatschappij of autohandelaar? Dan bent u op de juiste website aangekomen. Met behulp van onze website kunt u op een eenvoudige en simpele wijze de dagwaarde van uw auto berekenen. Vooral als u op het punt staat een nieuwe of tweedehands auto aan te schaffen is het belangrijk om op voorhand de dagwaarde van uw huidige auto te bereken. Met de wetenschap wat de dagwaarde van uw auto is, kunt u beter voorbereid  de onderhandeling met de dealer of autohandelaar aangaan.

De dagwaarde van uw auto staat voor de waarde die uw auto heeft op het moment dat u de auto besluit te vervangen. Meestal pakt de dagwaarde lager uit dan u had verwacht. Dit komt doordat u een bepaald gevoel heeft ontwikkeld bij uw auto, u heeft een bepaalde historie met uw auto. Echter, voor het berekenen van de dagwaarde is deze historie niet belangrijk. Bij het berekenen van de dagwaarde wordt voornamelijk gekeken naar de leeftijd, de kilometerstand, de staat en de kleur van de auto. Heeft u altijd met veel plezier in een fel gekleurde auto gereden dan kunt u bij het opvragen van de dagwaarde weleens teleurgesteld raken. Felle kleuren hebben namelijk een lagere dagwaarde dan auto’s in de standaard kleuren zwart, grijs of blauw. Dit heeft te maken met de marktwerking. Er is namelijk meer vraag naar standaard kleuren. Hierdoor weet een autodealer of handelaar dat de betreffende auto gemakkelijker of voor meer geld kan worden verkocht. Uiteraard vertaald dit zich terug naar een hogere dagwaarde voor uw auto.
Wilt u de dagwaarde van uw auto berekenen dan kan dat tegenwoordig online. Er zijn een aantal aanbieders bij wie u kosteloos de dagwaarde van uw auto kunt achterhalen. In een rondje over het wereld wijde web hebben wij de beste websites geselecteerd.  Het spreekt voor zich dat alle genoemde websites kosteloos het berekenen van de dagwaarde aanbieden. Met name de website van de ANWB staat bekend om haar accurate inschatting van de dagwaarde en wordt daarom door veel bezoekers als de beste ervaren. Zelfs veel autohandelaren maken gebruik van de ANWB database om de dagwaarde van uw auto vast te stellen. Naast de dagwaarde toont deze site ook de het bedrag wat u voor uw auto dient te betalen indien u deze wenst aan te schaffen en het bedrag wat u ongeveer kunt verwachten, indien u er voor kiest uw auto particulier te verkopen.

Wij hopen dat u met de door ons geselecteerde websites meer te weten bent gekomen over de dagwaarde van uw auto. Wij wensen u veel succes bij het verkopen van uw auto, of het afsluiten van een geschikte autoverzekering.

Het kenteken bepaaldt de dagwaarde van je auto
-Dagwaarde ANWB
-Auto DNA
-Autorola
-Autocheck